Future Farm aanwezig op Regio Zwolle dag

Bijna 140 bestuurders kwamen bijeen tijdens de digitale Regio Zwolle Dag op donderdag 26 november. Uniek in deze vorm. Het merendeel van de gasten zag een interactief programma via een professionele liveverbinding rechtstreeks uit het stadhuis in Zwolle. Dit keer ging het over de Regio Deal Regio Zwolle: het eerste grote investeringsprogramma van 22,5 miljoen Rijksgeld en een cofinanciering van bijna 65 miljoen uit de regio. Peter Snijders, regiovoorzitter heette de gasten welkom in de digitale receptie en vervolgens verzorgde dagvoorzitter Emmely Lefevre de aftrap. De studiogasten gingen verdeeld over twee blokken in gesprek over de Regio Deal Regio Zwolle.

Vervolgens in het tweede blok kwam de uitvoering van de projecten aan de orde. De Regio Deal Regio Zwolle is opgebouwd uit vier actielijnen met in totaal achttien projecten. Vanuit iedere actielijn werd een project toegelicht gecombineerd met schitterende video´s van elk project. Alle projecten dragen bij aan een sociaal sterke, innovatieve klimaatbestendige groeiregio vanuit de ambitie om in 2030 de vierde economische topregio te worden van Nederland. Waarbij groeien in balans voorop staat vanuit goed wonen, werken en ondernemen.

Vanuit actielijn 1 ‘de economische structuurversterking door duurzaam groeien en circulair ondernemen van het mkb’ werd het project Future Farm toegelicht. Future Farm is een rundveehouderij, gelegen in gemeente Hardenberg, en wil het circulaire voorbeeld zijn voor collega-ondernemers in Regio Zwolle. Daarom is het bedrijf bezig met een nieuw project: ‘Future Farm Kennis & Innovatie-hub circulaire rundveehouderij. Gast aan tafel was eigenaar Erik Back.

Foto: Frank Uijlenbroek